Dans, musik, mat - ta med hela familjen till den afrikanska konserten i Grand

Mångsidigt program en eftermiddag och kväll, alla intäkter skänks till stödarbetet för Ukraina.

Rythm and blues-artisten Emilia Sisco och slagverkaren-sångarenIsmaila Sané uppträder på Grand den 14 maj.

Afrojazz Club gästar Kulturhuset Grand den 14 maj och bjuder på program för hela familjen. De allra yngsta kan delta i två olika workshoppar. I den ena får man spela djembetrummor under ledning av Siaka Coulibaly, och i den andra kan man dansa tillsammans med Mbacke Niang. Det kostar ingenting att delta i verkstäderna.

I stora salen spelar Afrojazz Clubs husband Afrojazz Quintet och rythm and blues-artisten Emilia Sisco och slagverkaren-sångaren Ismaila Sané. Tillsammans framför de afroblues, afrofunk, zam-rock och afrojazz. Kvällen inleds med mångbegåvade sångaren-dansaren Mbacke Niangs framträdande.

Evenemanget är en stödkonsert för Ukraina, alla biljettintäkter doneras till stödet för Ukraina. Fredsförbundets verksamhetsledare Laura Lodenius pratar kring ämnet Fredsarbete i krigets skugga, och även andra organisationer håller tal.

Awa Senegal står för matserveringen. Välgörenhetsevenemanget arrangeras som ett samarbete mellan föreningen Kulttuurikameleontit, Fredförbundet och Svenska.fi och förverkligas med stöd av Svenska Kulturfonden.

Evenemanget lördagen den 14 maj börjar klockan 15.15, hela programmet hittar du på grand.fi. Biljetter via lippu.fi.