Hjallis parti får förening i Sibbo

Hjallis Harkimos parti Rörelse nu (Liike nyt) har grundat en lokalförening i Sibbo. Ordförande är Timo Rope.

Hjallis Harkimos parti Rörelse nu har fått en lokalförening i Sibbo.
Partiet kommer att ställa upp i vårens kommunalval, men startar redan nu ett nätparlament för att aktivera Sibboborna och väcka intresse för kommunal påverkan.
"Syftet är att förnya den kommunala påverkan genom att dra nytta av det lokala nätparlamentet. Det gör att alla invånare i Sibbo kan delta i påverkan av kommunens aktuella ärenden, " skriver partiets lokalförening i ett pressmeddelande.
En bärande idé i Rörelse nu:s verksamhet är den digitala dialogen med väljarna. När partiets nätparlament grundades omfattade den hela Finland och har nu 4 000 registrerade användare. Nu har nätparlamentet uppdaterats med en ny version, och det finns separata nätparlament för bland annat de lokala avdelningarna.
Vem som helst kan registrera sig som nätparlamentets användare utan att vara medlem i partiet. Vice ordförande Maria von Flittner säger att det är främst användare man vill ha, inte nödvändigtvis många medlemmar.
– Lokalt kan man lyfta fram aktuella frågor och diskutera dem med invånarna.
I kommunalvalet strävar Sibboföreningen en full kandidatlista, men föreningen grundades först på onsdagen så planeringen har just kört i gång.
– Vi är ett litet men ettrigt gäng, och vi är just i startgroparna med att dra upp linjer och strategi för valkampanjen.

ANDRA LÄSER