Gustafstävlingarna återvänder till Kokonhallen i år

De populära skoltävlingarna äger rum söndagen den 2 april.

Gustafstävlingarna återvänder till Kokonhallen.
20.02.2023 12:42 UPPDATERAD 20.02.2023 14:05
Gustafs skoltävlingar återvänder för 34 gången, nu i Kokonhallen igen. Gustafstävlingarna arrangeras för de svenska lågstadierna i Borgå. I fjol, när tävlingen ägde rum på centralidrottsplanen, deltog 223 elever i tävlingarna.
Tävlingarna är alltså en av de största friidrottstävlingarna som arrangeras i Borgånejden. Målet är att ge alla svenskspråkiga elever en möjlighet att pröva på några friidrottsgrenar och tävla med de andra skolorna.
Eftersom elevantalet varierar stort i skolorna är tävlingen uppbyggd så att poängräkningen mellan klasserna är satt i förhållande till klassens elevantal. Tävlingarna omfattar årskurserna 1–6 i lågstadiet.
Årskurs 1–4 tävlar i löpning 2x30 meter, längd och kula. Årskurs 5–6 tävlar i löpning 2x30 meter, höjd och kula. I poängtävlingen tävlar klasserna i varje årsklass mot varandra. Också skolorna tävlar med varandra om vilken skola som är bäst.
Det är Borgå Akilles friidrottssektion som i samarbete med OP Nyland och tidningen Östnyland arrangerar Gustafstävlingarna.

ANDRA LÄSER