Hotellplaner i Valtimohuset – svara på vår enkät

Borgå stads bedömningsgrupp gillar Borgåaffärsmännens hotellkoncept, som är en affärshemlighet och inte har getts offentlighet. Men vad tycker du om hotellplanerna hittills?

BESLUT. På måndag avgör stadsstyrelsen i Borgå om gruppen på sju affärsmän, bestående av Joakim Seeberg, Arttu Hirvonen, Erkka Hirvonen, Roni Collin, Toni Oksanen, Simo Seistola och Matti-Pekka Sävelkoski får köpa Valtimohuset.

På onsdagen 26.9. avslöjades det att en grupp på sju affärsmän har gett det bästa anbudet på Valtimohuset, invid Krämartorget i Borgå. På måndag, den 1.10. ska stadsstyrelsen besluta om gruppen får köpa huset för 675 000 euro.

Affärsmännen har räknat med att satsa 9,4 miljoner euro på att bygga om Valtimohuset och de räknar med en årlig omsättning på 2,6 miljoner euro.

Målet är att hotellet öppnas under år 2020.

Själva företagskonceptet är en affärshemlighet och har inte getts offentlighet.

Internationell samarbetspartner

En bedömningsgrupp i Borgå stad, bestående av biträdande stadsdirektören, turism- och marknadschefen, planläggningschefen, stadsarkitekten, upphandlingschefen och lokalitetsdirektören samt den utomstående hotellexperten Teemu Moilanen från företaget Imagian Oy är mycket positiv till det vinnande förslaget.

Gruppen skriver bland annat att "det planerade hotellkonceptet kan utforma sig till Borgås nya visitkort och få en bred publicitet i Finland och utlandet genom ett planerat samarbete med en av världens största samarbetspartner för privata boutiquehotell. Den internationella samarbetspartnern stöder ett välplanerat koncept och kan profilera Borgå också i en större utsträckning som turistmål för en målgrupp som är i stånd att betala".

LÄS OCKSÅ: Borgåföretagare vill göra Valtimohuset till boutiquehotell

ANDRA LÄSER