Ramaskri kring bondage-vits – passagerare uppskattade inte Sibbochauffören Ziggy Huldéns humor

Sibbobon och busschauffören Ziggy Huldén, som röstades till Årets Sibbobo för några år sedan, råkade ut för en passagerare som inte uppskattade hans humor under en bussresa till Åbo. Det skriver både Turun Sanomat och Iltalehti om.

Största delen av de som deltagit i en enkät som Onnibus lagt ut är av den åsikten att det är OK med humoristiska busschaufförer.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
10.03.2023 10:15
Det hela fick sin början under en bussresa mellan Helsingfors och Åbo under förra veckoslutet. Ziggy Huldén, som redan under sin tid som busschaufför i Sibbo hade etablerat sig som väldigt populär bland passagerarna på grund av sin vänliga och humoristiska stil, kläckte ur sig flera vitsar när han gjorde resans högtalarmeddelanden.
Vitsarna var inte i en av passagerarnas smak, vilket ledde till en Tweet som Turun Sanomat och sedan Iltalehti snappade upp.
Passageraren tog främst illa upp på grund av att Huldén drev med staden Åbo och på grund av en vits som förknippade användning av säkerhetsbältet med bondage.
I Iltalehtis uppföljning kom Huldén själv till tals, och citerade sin egen vits som det hela handlar om (red. övers. från finska):
”Visst kommer ni ihåg att Finlands vägtrafiklag förpliktar alla att använda säkerhetsbälte, så kom ihåg att binda fast er i bänken, även om ni inte gillar bondage.”
Till IL säger Huldén att han ofta använder humor under bussresorna och att passagerarnas feedback hittills har varit väldigt positiv.
Av liknande åsikt är också största delen av de som har svarat på en enkät som Onnibus lade ut på Tiktok efter incidenten. Enkäten har 45 000 visningar och i skrivande stund är 78 procent av de som har svarat av den åsikten att Onnibus busschaufförer får använda humor, även om det riskerar att göra någon missnöjd.
På Facebook, i gruppen Sibbo – Sipoo, ställer sig Sibboborna åtminstone starkt bakom Huldén:
”Kämpa på Ziggy, du som gör ett bra jobb med hela hjärtat och bryr dig om varje kund”, skriver en Sibbobo (red.övers. från finska).

ANDRA LÄSER