För Emelie var det en självklarhet att följa sin passion och dröm – nu bor och studerar hon i Vörå

Hon kan inte minnas en tid när hon inte har skidat, tack vare sina föräldrars idrottsintresse blev skidåkningen en naturlig del av hennes liv. Efter att ha flyttat till Vörå för att studera vid idrottsgymnasiet på orten är Emelie Hägglund nu ett steg närmare sina drömmar: Världscupen i längdskidåkning och kanske en dag OS.

Emelie Hägglund är ett framtidslöfte inom längdskidåkning. 
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
23.01.2023 07:06
Det är på ett något knastrig telefonlinje som ÖN får tag på Emelie Hägglund från Borgå. Skolan är slut för dagen, men direkt efter intervjun ska Hägglund i väg på eftermiddagens träningspass. På grund av en intensiv tävlingshelg består dagens lugnare träning av stavgång i sextio minuter.
– Pappa åkte mycket skidor när han var yngre, så han och mamma tog med mig till skidspåren när jag var liten. Skidåkning har alltid gett mig endast positiva känslor, jag har inte upplevt att jag offrat något för den, säger Hägglund.
De positiva känslorna och längtan efter att få fortsätta utvecklas i skidspåren låg bakom hennes beslut att för snart två år sedan flytta till Vörå för att studera vid Vörå idrottsgymnasium. Hägglund, som egentligen började satsa på skidåkningen först i högstadiet, var inte redo att ge upp skidåkningen på grund av gymnasiestudierna. Dessutom lockades hon av möjligheten att få träffa nya kompisar.

ANDRA LÄSER