SiSa: Sibbo kan bli utan Matkahuolto-ombud

Enligt tidningen Sipoon Sanomat vill både företaget Matkahuolto och Sibbo kommun dra sitt strå till stacken för att hitta en ny företagare som kan erbjuda Matkahuoltos tjänster i Sibbo.

Företagare som är intresserade av att bli Matkahuolto-ombud i Sibbo kan ta kontakt med Aina Karja på Matkahuolto via aina.karja@matkahuolto.fi
08.11.2021 15:27
I nuläget fungerar spelbutiken Game Monkey i Nickby som ombud för Matkahuolto men i slutet av oktober uppgav företagaren för Sipoon Sanomat att butiken kommer att stänga i mitten av december. Aina Karja på Matkahuolto säger till tidningen att det utifrån den respons man fått verkar finnas en stor efterfrågan på ombudstjänsterna i Sibbo. Hon hoppas att man ska hitta ett företag som vill ta över som Matkahuolto-ombud i tid innan årets stora paketruscher som Black Friday och själva julen.
– Vi letar efter en ny företagare men hittills har vi inte hittat en sådan, säger Karja till Sipoon Sanomat.
Matkahuolto-tjänsterna i Sibbo har även tidigare varit hotade. 2012 då det dåvarande ombudet slutade tog det kommunala Verksamhetscentret Vägskälet över tjänsterna. Sibbo kommuns utvecklingschef Pirjo Sirén säger till Sipoon Sanomat att en liknande lösning inte är aktuell den här gången. Hon säger att det är kommunens linje att man inte ska erbjuda sådana tjänster som privata företag kan producera. Däremot ska kommunen skicka ut en förfrågan till lokala företag för att skapa sig en bild av hur viktiga Matkahuolto-tjänsterna uppfattas vara.
– Vid behov kan kommunen å sin sida hjälpa till med att hitta en företagare, säger Sirén till Sipoon Sanomat.

ANDRA LÄSER