OK Trian bjuder på självbetjäningsorientering

Det nya coronaviruset stoppar orienteringsföreningarnas gruppträningsverksamhet. Östnyländska OK Trian reagerar med att ordna orienteringsmöjligheter enligt en självbetjäningsprincip.

TAR INITIATIV. OK Trians träningschef Otto Simosas, verksamhetsledare Mikko Reitti och hobbyverksamhetsledare Heidi Liljeström.
27.03.2020 14:00
Coronaviruspandemin har lett till att orienteringsföreningarnas gemensamma träningar är inställda på obestämd tid. Tävlingskalendern är likaså fylld med inhiberade evenemang med stor sannolikhet fram till sommaren. Ett knivigt läge för orienteringsentusiaster runtom Finland.
Östnyländska OK Trian hör till de föreningar som aktivt letar efter lösningar som hjälper orienterare med att få i gång säsongen utan att riskera hälsan.
– I skogen ryms det utövare och då man orienterar så är mellanrummen mellan orienterarna automatiskt stora. Orienteringsföreningar i hela Finland har velat hitta lösningar och också vi började fundera hur vi kunde hålla våra medlemmar aktiva. Så hittade vi på idén med självbetjäningsorientering, berättar OK Trians verksamhetsledare Mikko Reitti.