I Teatteri Soittorasias nya utrymmen får också snögubbar plats

En nallebjörn klädd i Spindelmannens dräkt. En liten snögubbe i tyg och en maffig takkrona som sprider ett varmt sken. Välkommen till Teatteri Soittorasias nya utrymmen – här finns plats för allt och alla.

Pentti Kinosmaa bekantar sig med en snögubbe i Teatteri Soittorasias förråd.
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
15.03.2023 06:34
Vid första anblicken är det svårt att tro att lokalen i Östermalm i Borgå inhyser barnteatern Teatteri Soittorasia. I området finns bland annat Brunbergs fabriksbutik och flera stora matbutiker och varuhus, men när man väl träder in i det blåa huset och kikar in bakom en dörr blir det kristallklart att teatern har hittat hem i sina nya utrymmen.
– Hej och välkommen, hälsar teaterledaren Pentti Kinosmaa, innan han tar ÖN längre in i huset och dess vindlande korridorer, låsta dörrar och skrymslen som plötsligt uppenbarar sig.
I så gott som alla rum är det ett kreativt kaos som råder: Skor, kläder och hattar i alla tänkbara modeller och färger hänger på stänger eller trängs i lådor. På en vägg hänger en kollektion med solglasögon och glittrande diadem, och i en hink samsas kryckor och promenadkäppar om utrymmet. Rekvisita i form av gammalmodiga telefoner, plastblommor och mycket mer upptar en stor del av utrymmet.

ANDRA LÄSER