Klart: Helenius ställs mot fruktade knockoutmaskinen Wilder

Ryktena visade sig vara sanna. Den 15 oktober ställs Robert Helenius mot före detta världsmästaren Deontay Wilder i New York.

Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
18.08.2022 12:56
En av de största matcherna i finländsk boxningshistoria går av stapeln i Barclays Center i Brooklyn, New York den 15 oktober.
Där och då ställs tungviktaren Robert Helenius mot före detta världsmästaren Deontay Wilder – superstjärnan som höll WBC-förbundets VM-bälte mellan 2015 och 2020.
Wilder hör till de absolut största namnen i tungviktsklassen som i fjol avslutade en mäktig trilogi med Tyson Fury. Det första mötet mellan Fury och Wilder slutade oavgjort, i de två följande bataljerna vann Fury på knockout.
Fury tog VM-titeln av Wilder som bortsett från trilogin med Fury vunnit samtliga 42 proffsmatcher, 41 av dem på knockout. Wilder gör comeback mot Helenius som har en lika lång matchpaus bakom sig: Helenius boxades senast i samma matchkväll som den tredje matchen mellan Fury och Wilder, i oktober i fjol.Helenius kommer till matchen med tre raka segrar i kappsäcken, de två senaste i överlägsen stil mot tidigare obesegrade Adam Kownacki.
En intressant faktor i matchen mellan Helenius och Wilder är att den kan få VM-status. Fury är fortfarande WBC-förbundets världsmästare men har meddelat att han lägger av. WBC förväntar sig ett officiellt svar av Fury – som flera gånger lagt av och gjort comeback – senast den 26 augusti.
Om Fury ger upp sin VM-titel är det möjligt att WBC-förbundets prestigefyllda mästerskapsbälte står på spel i Brooklyn i medlet av oktober.

ANDRA LÄSER