"Vad om?", frågar sig Akilles som nu laddar för bronsmatch

Bandyligans semifinalserie mellan Akilles och Narukerä innehöll mer kontrovers och oönskad dramatik än man hoppats. Men efter 3–0 i matchsegrar i Narukeräs favör råder ingen tvekan på att rätt lag spelar om guldet. Akilles får sadla om och ladda upp sig för bronsmatch nästa vecka.

Akilles kapten Rolf Larsson var avstängd i den avgörande semifinalen mot Narukerä.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
02.03.2023 14:15
Uppförsbacken som stod framför Akilles i dess semifinalserie mot Narukerä visade sig till slut vara för brant. Den tredje och slutligen avgörande matchen slutade med siffrorna 3–0 i Narukeräs favör och björneborgarna får därmed spela om FM-guldet efter samma 3–0 i matcher.
Trots nederlaget var stämningen på nattbussen tillbaka till Borgå inte alltför deppig. En guldkant hittades lätt.
– Vi snackade om det här med många erfarna spelare. Vi kan inte vara missnöjda med hur vi spelade. Vi känner att vi utmätte den kapacitet som kunde utmätas med det här laget. Vi spelade ärofullt mot en guldkandidat och framför allt försvarade vi ettrigt. Hade vi haft lite fler kliniska anfallsspelare så hade vi haft chansen att nå vad som helst, säger chefstränaren Juha Laitinen som också tillägger att Narukerä gjorde en gedigen, felfri prestation i matchserien.

ANDRA LÄSER