Jukola 1995 i repris – OK Trian trappar upp verksamheten och ordnar nostalgisk tävling

OK Trians orienteringsskolor och motionsorienteringsevenemang kör i gång den 1 juni. Dessutom ordnar OK Trian en högklassig inbjudningstävling i mitten av juni i Jukolaterrängen 1995.

"JUKOLAREPRIS". OK Trian står värd för en speciell inbjudningstävling med Jukolatema den 13-14 juni i Sibbo – i samma terräng där Jukolakavlen 1995 gick av stapeln.
28.05.2020 13:34 UPPDATERAD 28.05.2020 13:37
Den östnyländska orienteringsföreningen OK Trian tar för sig och visar initiativförmåga vad beträffar tävlingsverksamhet efter den långa coronapausen. Något som började som en vild idé har nu blivit till ett evenemang som hela orienteringsnationen Finland kan se fram emot. OK Trian ordnar nämligen ett av de första större tävlingsevenemangen efter coronapausen i form av en förstklassig inbjudningstävling, som tävlas utan publik.
Nationens främsta orienterare tävlar mot varann den 13-14 juni i Jukolaterrängen 1995 i Sibbo med samma koncept som i världens största budkavletävling.
– Allt började då vi tänkte att det skulle vara kul att ordna något för vårt eget gäng i äran Jukolakavlen för 25 år sedan. Vi snackade med några samarbetspartner och projektet fick vind i seglen. Det behövdes inte mycket bensin i lågorna för att få i gång det hela, berättar OK Trians verksamhetsledare Mikko Reitti.

ANDRA LÄSER