Picknick med musik och sjövett på Plagen

På tisdagen ordnades Picknick on the Beach på Plagen i Lovisa för tredje året i rad. Arrangörerna från Lovisa kultur- och fritidstjänster hoppas på att det kommer att bli en tradition bland lovisaborna.

PICKNICK MED MUSIK. Det var många som besökte Plagen för att lyssna på Voice Crack och Arttu Wiskari.
Victoria Riikonen
29.06.2016 14:15 UPPDATERAD 29.06.2016 14:38
– Vi vill ge lovisaborna en chans att njuta av sommaren här på Plagen tillsammans. I år är det många som tagit picknickkorgen med, det är vi mycket glada för, säger Sirpa Flinck som har varit med och arrangerat picknicken.
På programmet stod både musik och vattensäkerhet. Det lokala bandet Voice Crack lockade många intresserade, bland annat Sointu har kommit för att se sitt barnbarn som spelar i bandet.
– Jag måste ju komma och lyssna, och så är det så ljuvligt väder. Om det skulle ha regnat eller varit kyligt skulle det inte ha varit lika lockande, säger hon.
Jenni Paavilainen och Sanna Huhtilainen har också bekanta i bandet och det är en av orsakerna till att de kom till Plagen.
FAMILJETID. Pappa Mikael Sinisalo med döttrarna Michelle, Olivia och Felicia njuter av musiken och det vackra vädret.
– Det var bra väder och vi hade inget annat att göra så vi passade på att komma hit, säger de.
De har inte deltagit tidigare år, men de skulle gärna komma på nytt. Paavilainen tycker att det är bra att sådant här ordnas i Lovisa.
– Folk kommer inte annars bara att vara tillsammans så här om det inte ordnas något evenemang eller liknande, säger hon.

Säkerhet i vattnet

Besökarna på Plangen fick också en lektion i vattensäkerhet i och med att turnén Viisaasti vesillä gjorde ett stopp i Lovisa.
– Vi vill lära folk att inte vara rädda för vattnet, men att man ska respektera det, säger projektkoordinator Laura Sulkava.
Åskådarna får ta del av några scenarion som ofta kan förekomma på sjön. Vattensäkerhetsteamet ger enkla tips och råd hur man ska agera i olika situationer och olika redskap som kan underlätta räddningen.
Picknicken avslutades med Arttu Wiskaris spelning.
RÄTT SJÖVETT. Laura Sulkava visar hur man räddar en person i nöd och hur man inte ska agera.