Fiskehistorier och dråpliga situationer – Pontus kåserier återuppstår i tidningen

Kamrer Borgman och fru Saxelin figurerade i signaturen Pontus kåserier på Borgåbladets sidor otaliga gånger genom åren – liksom chefredaktör Helmer J Wahlroos familj, vänner och bekanta. Wahlroos kåserier var efterlängtade och uppskattade och nu publicerar vi ett urval av dem på nytt.

Pensionerade chefredaktören Kim Wahlroos ärvde huset på Sarvsalö efter sin farfar Helmer J Wahlroos. Han sitter gärna i sin favoritfåtölj och kopplar av med sin pipa.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
04.05.2023 11:08 UPPDATERAD 04.05.2023 14:23
Pensionerade chefredaktören Kim Wahlroos sitter bekvämt i sin fåtölj i salen i huset på gården Lill-Toas på Sarvsalö. De över hundra år gamla stockarna i väggarna är bekanta ända från hans tidiga barndom – här tillbringade han och hans syskon flera somrar tillsammans med farmor och farfar.
– Jag ärvde huset efter farfar Helmer Wahlroos, som köpte gården 1932. Min pappa dog redan 1957, så farfar blev kanske lite av ett faderssubstitut för mig, funderar Kim Wahlroos.
Helmer Wahlroos var chefredaktör för Borgåbladet i 46 år och nästan lika länge, och samtidigt, rektor för folkhögskolan i Borgå. Han var mycket aktiv i samhället och hade många och långvariga förtroendeuppdrag. 

ANDRA LÄSER