Digitaliseringsministrarna ignorerar varningarna om dödstekniken

Strålningsfrågan är naturligtvis både internationell och nationell. Varje land kan i alla händelser göra en hel del för att minska befolkningens strålningsbelastning.

22.02.2019 08:00
Statsminister Juha Sipilä samt de övriga nordiska statsministrarna har siktet inställt på att Norden blir den första och bästa sammanlänkande 5G-regionen i världen. De sanna experternas budskap är: Stoppa 5G, det är ett farligt experiment med mänskligheten!
Digitaliseringsministrarna ignorerar varningarna om dödstekniken, som 5G på grund av sin aggressiva påverkan på allt levande kallas. Redan nu badar vi i de carcinogena mikrovågorna, men statsministrarnas kompetens gällande trådlös teknik och hälsorisker torde vara klen, vilket väl gör det till en lätt match för industrin att övertyga ministrarna om 5G:s ”ofarlighet”?
Industrin håller i taktpinnen, makthavarna lyder och folket betalar med sin hälsa. Vad säger grundlagen? Bland annat att statsmakten bör trygga allas rätt till en hälsosam miljö och möjlighet att påverka besluten gällande den egna boendemiljön. Och vad gör grundlagsutskottet? ”Eftersom mikrovågstekniken inte är hälsovådlig i Finland behöver ju ingenting göras ...”
Ett litet klipp ur hälsoläget hos befolkningen just nu: Psykisk ohälsa hos cirka 90 000 barn under 13 år. Enligt den kände fysikern Barrie Trower påverkar mikrovågsstrålningen hormonbalansen, vilket leder till psykisk ohälsa. Missfallskurvan är i stigande. Trower: ”Embryot skadas om kvinnan i början av graviditeten håller mobilen nära magen.
Nativitetens nedgång är ett faktum. I en radiodebatt för en tid sedan togs detta upp, men om den ofrivilliga barnlösheten eller om männens försämrade spermakvalitet sades ingenting.
Att tumörerna ökar i en skrämmande takt i huvudregionen kan ju ingen förneka. Vad säger läkarna? De främsta forskarna ifrågasätter åtminstone inte att mobiltelefonanvändningen främst är upphovet till de elakartade tumörerna. Och skolorna möglar. Varför inte kolla upp forskarrönen om mögel och strålning?
Hur kommer myndigheternas förnekelseteorier till? Strålsäkerhetscentralen Stuk och SSM Sveriges strålskyddsmyndighet följer båda riktlinjer dikterade av ICNIRP, industrins lobbarorganisation.
Rapporter som påvisar skadeverkningar läggs av ICNIRP i högen: ”Icke trovärdiga”, medan de av industrin bekostade rapporterna som påvisar ofarlighet läggs i ”trovärdighetshögen”, varifrån informationen till befolkningen kommer. Detta måste ju ändå vara falska nyheter?
SSM: ”Vi ansvarar inte för om människor skadas av strålningen. Vi får våra direktiv från regeringen om vad som bör göras och hur strålningsfrågan ska hanteras, och eftersom det är det svenska folket som väljer riksdag och regering faller ansvaret på folket självt. Vi tar endast till oss rapporter vi kan lita på och de visar inte på några risker.” (Lars Möjnes från SSM har medgett att myndigheterna saknar kompetens för att utvärdera hälsorisker med strålningen.)
Eget fel alltså om man skadas av strålningen. Är detta enbart i Sverige?
SFP vill att Finland blir världens barnvänligaste land. Hur i fridens dagar skulle det gå till i den tätnande strålningstjockan?
Strålningsfrågan är naturligtvis både internationell och nationell. Varje land kan i alla händelser göra en hel del för att minska befolkningens strålningsbelastning.
Så ett brev från Sverige i slutet av 2017: ”Jag hade hoppats att 2017 skulle bli det året då man medger att elektromagnetiska fält skadar allt levande, men så blev det inte. Myndigheternas förnekelse blir bara värre och värre. De ljuger så de tror sig själva. Man blir rädd.”
Larmrapporterna om 5G exploderar världen över, men Finlands teknikberusade statsminister struntar i folkhälsan. Här ska, som det verkar, placeras ut fler och fler mikrovågssändare för 5G.
Hur ska barnen klara sig i digiextasens Finland? Nå, de kan ju bo i grottor.

Tytti Enroth-Nortes

Söderkulla

ANDRA LÄSER