Tilläggsanslaget för skol- och daghemsmåltider föreslås användas på följande sätt: Bättre brödsortiment, ekologisk mjölk ska igen serveras, mera fiskrätter på matlistan som ersätter korvrätter.
Dessutom ska Borgågryta serveras inför påsken och självständighetsdagen och efterrätt serveras en gång på sex veckor.
På soppdagar ska det serveras pålägg eller ost och salladsbordet ska bli mångsidigare. Det ska också göras allmänna ändringar i råvaror, till exempel ärtsoppa blir köttsoppa. Också trivseln i matsalarna i skolor och daghem ska förbättras.
Stadsstyrelsen kom fram till de här förslagen efter omröstning: Frida Sigfrids föreslog att stadsstyrelsen inte godkänner förslaget att man har ett andra huvudrättsalternativ på dagar då det serveras vegetarisk mat.
Stadsstyrelsen beslutade godkänna Frida Sigfrids förslag men rösterna 10 (Elin Blomqvist-Valtonen, Tuuli Hirvilammi, Johnny Holmström, Anette Karlsson, Bodil Lund, Sami Ryynänen, Frida Sigfrids, Nina Uski, Matti Valasti, Jorma Wiitakorpi) – 3 (Kevin Servin, Johan Söderberg, Markku Välimäki).