Lär dig sjunga till folkmusik

Medlemmar från gruppen Irmelin leder en inspirerande sångkurs i Helsingfors i maj. Anmäl dig redan nu.

ERFARNA. Gruppen Irmelins medlemmar har en lång erfarenhet av undervisning både i Sverige och utomlands bakom sig.
MWI/Folkmusiknätverket Lirarna ordnar en Sångkurs med Vokalgruppen Irmelin lördag den 14 maj klockan 13-18 i Helsingfors. Kursplats är SFV-huset, G18 på Georgsgatan 18.
Kursen riktar sig till alla som är sugna på att sjunga folkmusik tillsammans med andra och utveckla sitt sångliga uttryck. Vokalgruppen Irmelin bjuder in till en inspirerande kurs i flerstämmighetens tecken. Här är alla sångare lika viktiga och tar ett gemensamt ansvar för helheten.
Deltagarna får lära dig traditionella svenska visor på gehör och utvecklar sin förmåga att smycka ut dem med för genren typiska stilmedel. Kursen erbjuder möjlighet att skapa egna arrangemang utifrån improvisation och deltagarna får arbeta med sväng, klang och berättande. De får också sjunga nyskrivna arrangemang från Irmelins digra repertoar som bland annat består av ballader, vackra kärleksvisor och vispolskor.
Irmelins medlemmar har en lång erfarenhet av undervisning, kurser, workshops, musikhögskolor och enskild undervisning både i Sverige och utomlands. Alla tre medlemmar leder varsin kör och har gedigen sång och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Anmälan till kursen sker via Martin Wegelius-institutets hemsida mwi.fi/folkmusik/sangkurs/