Akilles fick ge sig i jämn bortamatch

Det fanns spänning i luften under onsdagskvällens handbollsmatch när Akilles kämpade om ledningen med Dicken Island Girls. Mot slutet satt Helsingforslaget i en ny växel och vann med tre mål.

Annika Ketola gjorde åtta mål i det jämna mötet med Dicken Island Girls.
03.03.2022 09:00
Akilles handbollsdamer i division 1 bjöd på en riktigt spännande och jämn match mot Dicken i Helsingfors. Lagen turades om ledningen, men till sist fick Akilles se sig slagna med siffrorna 21-18. Trots en förlust spelade Borgådamerna en av sina bästa matcher på länge.
– Vi hade en jättebra kämpaglöd och alla ville verkligen vinna. Det känns synd att det hängde på så lite, säger Annika Ketola efter matchen.
Lagen spelade jämt de första fem minuterna och sedan tog Akilles ledningen. Stämningen var på topp med klockrena mål och ett fungerande försvar. När spelet var som bäst ledde Akilles med tre mål, men Dicken lät inte målmarginalen växa och tog snabbt i kapp den. När tjugo minuter av första halvleken spelats visade måltavlan 10-10, och efter det streds det om ledningen. Med första halvleken spelad var ställningen 12-11 till Akilles fördel.

ANDRA LÄSER