Sillankorva trampar uppåt på karriärstigen

Akilles Green Teams Jaakko Sillankorva byter team och får tävla på en högre nivå nästa säsong. I Finland representerar han fortfarande Borgåföreningen.

Jaakko Sillankorva vann FM-kvartersloppet i sommar.
Akilles Green Teams Jaakko Sillankorva är klar för kanadensiska teamet X-Speed United. X-Speed United är registrerat i Kanada men bakgrundsteamet består också av belgiska och australiska medlemmar och teamets hemmabas ligger i Belgien, nära den nederländska gränsen. Merparten av Sillankorvas tävlingar i X-Speeds färger kommer just att köras i Belgien och Nederländerna.
"Känns bra att få möjligheten att nästa år köra för ett stall med ett bra UCI-tävlingsprogram", berättar Sillankorva, guldmedaljör i FM-kvartersloppet i år.
UCI står för Union Cycliste Internationale, den internationella centralorganisationen för cykling.

Sista året i U23

Steget till continental-nivån betyder att Sillankorva får ett bredare internationellt tävlingsprogram.
"Jag strävar efter att ta ett nytt steg framåt i utvecklingen och klara mig bra i de tuffa tävlingarna i Mellaneuropa. Det här är ett viktigt ögonblick på min karriär eftersom jag nästa år kör mitt sista år i U23-klassen", säger Sillankorva som också siktar på stora U23-mästerskap utöver värdefulla UCI-poäng.
Hos Akilles Green Team tar man emot Sillankorvas flytt med varma känslor.
"När jag för nio år sedan började som ordförande var vi en hyfsad fostrarförening varifrån cyklister före de kom till seniorklassen flyttade till andra inhemska lag. Då slog vi fast målsättningen att göra vårt team till det bästa i Finland – ett team varifrån man utvecklas mot internationell nivå. Vi har nått den här positionen genom ihärdigt och målmedvetet arbete", säger Akilles Green Teams lagledare Ari Långsjö i ett pressmeddelande och passar på att rikta ett stort tack till tränarna Kari Myyryläinen och Esa Skyttä.
"Jaakko är en utmärkt cyklist, en väldigt smart och strålande lagkamrat och jag unnar honom verkligen den här flytten. Och bäst av allt: han fortsätter köra i Akilles färger i hemlandet."

ANDRA LÄSER