Äldreboenden i Lovisa besökte Tallinn

Hemgården och Rosenkulla gjorde en lyckad Tallinresa.

ROSENKULLA.
28.06.2016 12:19 UPPDATERAD 28.06.2016 13:02
Det var några duktiga sommarvikarier i Hemgården som kläckte idén att man skulle göra en kryssning till Tallinn med några av Hemgårdens äldre. Ryktet spred sig till Rosenkulla i Liljendal, där man genast nappade på idén.
Sagt och gjort, de anhöriga informerades om planerna och de var genast med på noterna. Därefter skaffades pass åt alla som var utan och tisdagen 14.6 vid 6-tiden på morgonen bar det iväg. Först med taxi från Pernå och Liljendal och sedan med Ekerö Line till Tallinn. Från Hemgården deltog 5 invånare och från Rosenkulla 5 invånare, sammanlagt deltog 24 personer. Yngsta resenären med på resan var 9 år och den äldsta var 94 år.
Vädret var strålande och ressällskapet var piggt och glatt. Man skålade med champagne och smakade på räksmörgås. Resenärena gick inte i land i Tallinn men solade på däck och såg staden på avstånd. Det väckte minnen av tidigare resor och alla var glada över att de hade kommit med.
Efter en god lunchbuffé reste sällskapet tillbaka till Helsingfors. Dagen var lång men resan bedömdes vara så pass lyckad att det eventuellt blir en ny resa en annan gång.
HEMGÅRDEN.

ANDRA LÄSER