"I början är det säkert en smekmånad för mig" – Sibbo Sångarbröders nya dirigent Martin Segerstråle räds inte utmaningar

Han är pianisten som studerat vid Sibelius-Akademin, som jobbat som kapellmästare vid Svenska Teatern och som har en relativt okänd musikal som sin favorit. Nu tar Martin Segerstråle sig an ett nytt projekt, nämligen det som Sibbo Sångarbröders dirigent.

Martin Segerstråle är Sibbo Sångarbröders pinfärska dirigent.
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
03.08.2022 14:20
För ett år sedan flyttade Martin Segerstråle från Helsingfors till Borgby i Sibbo, och i maj i år fick han ett intressant mejl. En representant från kören Sibbo Sångarbröder kontaktade Segerstråle med syftet att hitta en ny dirigent till kören.
– Egentligen tänkte jag inte föreslå mig själv, men efter att vi hade pratat lite ändrade jag mig. Kören är ganska traditionell av sig, vilket jag uppskattar, men den har hög medelålder och lite brist på sångare. Det vore synd om kören dog ut, så jag tänkte att kanske jag kan göra något åt saken, säger Segerstråle.
Segerstråle är inte direkt någon novis i musik- och körsammanhang. I grund och botten är han pianist, men under årens lopp studerade han också till kördirigent. Han har bott och arbetet inom musik i London, och fungerat som kapellmästare för Cats och Ringaren i Notre Dame på finländska teatrar. Hans senaste större uppdrag i Finland är arbetet med musikalen Mary Poppins på Svenska Teatern. Han personliga musikalfavorit är The Light in the piazza.

ANDRA LÄSER