Restaurangägaren Petter var de törstigas hjälte under veckoslutet

Restaurangägare Petter Larsen demonstrerade mot coronarestriktionerna och höll öppet som normalt under veckoslutet: "Det var en kväll att minnas hela livet, jag ska berätta för mina barnbarn om det här".

Petter Larsen demonstrerade mot restaurangbranschens restriktioner genom att hålla sin restaurang och pub öppen till 02 under veckoslutet. Demonstrationen gick över all förväntan.
07.02.2022 14:50 UPPDATERAD 07.02.2022 15:11
I fredags var Petter Larsen på tapeten i både vanliga medier och på sociala medier (Iltalehti, Euronews, Östnyland). Han är urless på coronarestriktioner som stryper restaurangbranschen och gick med i kampanjen Avoinna normaalisti. Under veckoslutet höll han öppet som normalt i sin restaurang och pub, och det gick bättre än tänkt.
– Det är helt absurt att vara orolig för att hålla en restaurang öppen som varit öppen i flera år. Det var en kväll jag säkert kommer att komma ihåg resten av livet och berätta för barnbarnen om.
Petter var beredd på besök av polisen och befarade att de skulle tömma lokalen enligt restriktionernas utsatta tid, vilket skulle vara klockan 21. På fredagskvällen körde polisen förbi lokalen men ingrep inte.