Polisen fick in tiotals tips om skadegörelsen i Nickby - "Vi har en uppfattning om vilka personerna är"

Hemmafesten som spårade ut i Sibbo under veckoslutet har väckt mycket uppmärksamhet. Ungdomstjänsterna tar händelsen på allvar och funderar på eventuella lösningar, samtidigt som polisen menar att det handlar om ett enstaka fall. 

På söndagsmorgonen hade polisen fått in tolv polisanmälningar som utreds som skadegörelse.
Emilia Tallbergemilia.tallberg@ostnyland.fi
25.08.2022 11:28 UPPDATERAD 25.08.2022 12:32
På måndagen skrev ÖN om en stor hemmafest med flera minderåriga personer som ägt rum under helgen i Nickby. Polisen i östra Nyland kallades till festen och väl på plats valde de att stoppa hemmafesten som hade ett hundratal deltagare, däribland oönskade gäster. Senare under samma kväll hade någon eller några från den stoppade festen förstört bilrutor och krossat glasfönster till privathem, ett serviceboende och en kyrkas fönster. 
På söndagsmorgonen hade polisen fått in tolv polisanmälningar som utreds som skadegörelse. Polisen förmodade att fler anmälningar skulle trilla in, och bad om allmänhetens hjälp med eventuella iakttagelser eller tips.
På torsdag har polisen redan börjat nå resultat. Kriminalkommissarie Freddie Cederlund vid Östra Nylands polisinrättning säger att de fått in tiotals tips och har en relativt bra uppfattning på vilka personerna bakom skadegörelsen är.

ANDRA LÄSER