Voice of Finland-stjärnan Victoria Lindqvist på Solhällas scen

Pricka in den 11 september, då är det dags för Höstvisan. Än så länge räknar arrangörerna med ett begränsat antal besökare.

Victoria Lindqvist är en av artisterna i årets upplaga av Höstvisan.
ÖN
01.09.2021 19:30 UPPDATERAD 03.09.2021 10:27

Lördagen den 11 september klockan 13 och 17.

Konserterna är mer eller mindre identiska.
Den första strömmas på Facebook.
Hembygdens Väl i Lill-Pellinge står för buffén i pausen.
Biljetter kan köpas på Grand Luckan i Borgå.
Årets artister kommer att bjuda på en varierande blandning visor. Victoria Lindqvist, med rötterna i Borgå och i Lovisa äntrar scenen tillsammans med Linda Sundberg. Victoria är också bekant för många efter att ha tävlat i Voice of Finland.
Här kan du läsa Max Nybergs intervju med Victoria Lindqvist inför Voice of Finland-finalen i våras.
Arkitekten och vissångaren Pata Eriksson, som gärna framför visor av Taube och Bosse Österberg, uppträder för första gången på Solhällas scen. Han är för tillfället ordförande för Visans Vänner i Helsingfors men har ett förflutet från 1976 som den lokala visföreningens ordförande då Uffe och Bosse Andersson som tagit initiativet till att grunda Visans Vänner i Östnyland inte kunde beträda styrelseplatser på grund av sina svenska medborgarskap.
Från Sibbo kommer årets unga talanger. Gymnasiestuderande Ida Henriksson, Tommy Granqvist och Suvi Lappalainen från Sibbo har alla tre vägletts av musikläraren Marion Backström.
Föreningens allt i allo Synne Jern, bekant i många vissammanhang, inleder konserten. Höstvisans konferencier är Camilla Andelin.
Höstvisan 2017 var stämningsfull och bjöd på en rad fina uppträdanden.
Eftersom regeln om två meter avstånd ännu gäller för kulturevenemang räknar arrangörerna med att max 35 personer kan tas in per föreställning. Men om regeln om två meters avstånd slopas före lördagen den 11 september kan öppnas portarna på Solhälla för fler personer.

ANDRA LÄSER