Elin Blomqvist-Valtonen kandiderar i riksdagsvalet: ”Jag vill kavla upp ärmarna för att trygga SFP:s mandat”

Blomqvist-Valtonen, som kommer från Borgå, meddelar att hon står till förfogande för en kandidatur i riksdagsvalet.

Elin Blomqvist-Valtonen kandiderar i riksdagsvalet.
Östnyland
07.10.2022 07:30
Elin Blomqvist-Valtonen är första vice ordförande i stadsstyrelsen i Borgå och är även östra Nylands enda representant i HUS-sammanslutningens styrelse.
– Efter otaliga uppmaningar under vår gemensamma kamp och demonstration för att rädda jouren och Borgå sjukhus, vill jag ta mitt ansvar och kandidera i riksdagsvalet. Vi måste upp på barrikaderna för att trygga framtiden, säger Blomqvist-Valtonen i ett pressmeddelande.
Blomqvist-Valtonen arbetar som chef för samhällsrelationer för Akavas specialorganisationer och har tidigare arbetat bland annat som förhandlingschef och sakkunnig inom olika fackförbund. 
– Efter att ha sett hur östra Nyland lidit av att SFP inte har haft representation i riksdagen under den gångna perioden vill jag kavla upp ärmarna för att trygga vårt mandat i riksdagen. Jag tror att min erfarenhet och kunskap om framför allt arbetsmarknadspolitiken samt mina goda kontakter och förmåga att samarbeta över partigränserna behövs nu mer än någonsin tidigare, säger Blomqvist-Valtonen.
SFP i Nyland nominerar kandidater på sitt kretsstyrelsemöte den 12.10.

ANDRA LÄSER