Matkahuolto flyttas till ett hörn i Kompassen

Från och med den 26 september har Matkahuolto en liten bemannad biljettkiosk i Kompassen och framöver fungerar endast kortbetalning.

Vill man ha en bussbiljett eller ladda sitt busskort ska man styra stegen till Kompassen.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
23.09.2022 14:39
Då ÖN besöker Matkahuolto på Fredsgatan på fredagen ekar det tomt i lokalen. Ett par bord står kvar och en printer står vid dörren och väntar på att skjutsas ut. En skylt informerar om vilka ställen man numera kan hämta sina paket från. En handfull kunder är på plats för att köpa bussbiljetter, på måndagen får de ta sig ner till Krämartorget för att köpa dem.
I somras upphörde Matkahuolto med sin pakettjänst på Fredsgatan, nu upphör även biljettförsäljningen.
Personalen har ändå inga desto större känslor över flytten, att det blir en flytt har man känt till sedan sommaren.
– Vi kommer att ta med den här blåa disken och fortsätta sälja i Kompassen, säger ena försäljaren.
Inne på Kompassen har man gjort utrymme för Matkahuolto i en vrå i lokalen. Det är alltså Matkahuoltos personal som sitter här och säljer. All försäljning av biljetter och busskort sker här, även när det gäller skolskjutsar och enbart kortbetalning duger.
Kompassen finns vid Krämaretorget i Gamla stan.
I våras rapporterade Östnyland att Matkahuolto i Borgå upphör med sin pakettjänst vid Fredsgatan, nu använder man i stället 14 stycken servicepunkter och paketautomater. Av Matkahuolto som hade sin paradplats vid torget i närapå femtio års tid, finns nu alltså bara en bemannad biljettkiosk kvar.
Adressen för Kompassen är Krämaretorget B. Kompassen har öppet måndagar till fredagar klockan 9 till 15.

ANDRA LÄSER