Bollsportsprognosen: Borgålag kämpar om guld, slutspelplatser och seriekontrakt

Midsommaren är över och vätskebalansen förhoppningsvis återställd. Östnyland tar tempen på de lokala lagen, kikar i kristallkulan och bjuder på tips beträffande vilket  lag som kommer nå de största framgångarna i höst.

Ari Gali Valls och Old Town Shamrocks går hela vägen till FM-final i år – om man ska tro Östnylands tips.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
28.06.2022 09:32
Lönnligan: Butchers har avklarat sin första tredjedel av grundserien och har samlat in minimimålet: två segrar. Bud på mera hade man haft men premiären slutade i en knapp förlust. En förlust som kan komma att kosta Borgågrabbarna dyrt – så pass jämn ser mellanskiktet i tabellen ut att bli.
Regerande mästaren Steelers har redan bevisat att det i dagsläget endast existerar en guldfavorit. Fem av fem säger det mesta. Placeringarna 2-5 är där att ta och det blir en tuff kamp mellan Helsingforsarna Roosters (2 segrar–3 förluster) och Wolverines (3–1) samt Crocodiles (3–1) och Butchers (2–2).
Den 1 juli spelar – och vinner (?) – Butchers över Kotka Eagles, sedan väntar fyra ytterst avgörande veckor då det blir dubbla matcher mot bägge Helsingforslagen. Hemma ska man vinna, helst minst en gång borta likaså.

ANDRA LÄSER