Författaren Hanna Lundström är ett stort namn i Sverige –nu blir hennes dikter teater i Stockholm

Den i Söderkulla bosatta poeten Hanna Lundströms dikter får nu liv på teaterscenen Kung och drottning i Sverige. ”Det känns jättefint. Jag gillar att man vill föra poesi närmare barnen på det här sättet”, säger Lundström.

Hanna Lundström gav ut sin första poesibok för åtta år sedan. Sedan dess har dikterna blivit musik och animeringar, och nu också teater.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
06.02.2023 07:02
För ett knappt år sedan, mot slutet av våren, ringde det i Hanna Lundströms telefon. Det var manusförfattaren och skådespelaren Per Wernolf som ringde från teater Kung och drottning i Stockholm med en intressant fråga: kan vi sätta upp Rassel prassel som teaterföreställning?
– En bibliotekarie hade tipsat Wernolf om mina dikter. Han hittade min dikt Grå och blev förtjust i den och inspirerad att skapa något av den. Sedan läste han Rassel prassel-böckerna och så fick han idén att göra en teaterföreställning av flera dikter, eller en revyartad föreställning, som de kallar den, säger Hanna Lundström.
Det var inte ett svårt val för Lundström att låta Kung och teater sätta upp en pjäs, och den här veckan blir det premiär.

ANDRA LÄSER