Förnyat Butchers vände och vann – FCFJ har problem med tunn trupp

Quarterbacken Brandon Gwinner visade sin storhet i Butchers hemmaseger i fredags, dagen efter föll FC Futura på samma arena. Östnyland går igenom veckoslutets matcher i den färskaste bollsportsgenomgången.

Butchers quarterback Brandon Gwinner är i storform.

AMERIKANSK FOTBOLL

Lönnligan: Nya vindar har blåst i Butchers och nya ansikten har dykt upp både på chefstränarposten och i truppen. Efter midsommaren meddelade Butchers att man i samförstånd rivit kontrakten både med chefstränaren Richard Bachand och med jänkaren Dana Plantt.
Inför matchen mot Eagles i fredags presenterade man förre mästartränaren Sebastian Lind som ny chefstränare. Pertti Lautala är ny defensiv koordinator, Kristian Lind är offensiv koordinator. Los Angeles-sonen Anthony Figueroa fyller däremot luckan efter Plantt.
Lind & co skulle få något av en mjuklandning i säsongsdebuten men jumbolaget Eagles ville annat. Anförda av veteranquarterbacken Niclas Carpelan, 48, ledde gästerna med 10–0 i paus och inledde ännu den sista tolvminutaren i förarsätet.
Då tog quarterbacken Brandon Gwinner sitt lag på sin rygg, gjorde tre touchdowns och såg till att Butchers undvek en katastrof och vann med 26–10.
Helgens omgång bjöd på ytterligare två matcher: Roosters hade också problem, men vände och vann mot ligans andra segerlösa lag Crusaders medan serieledaren Steelers vann Wolverines i en rysare med 13–12.
Steelers är tabelletta, kvartetten Crocodiles (facit 3–1), Wolverines (3–2), Roosters (3–3) och Butchers (3–2) har alla samma poängsumma.
Under kommande månad möter Butchers både Roosters och Wolverines två gånger.

FOTBOLL

Damtvåan: En tråkig trend råder i Damtvåan då lag har stora problem med att få en hel trupp till sina matcher. FCFJ åkte till sin bortamatch mot ToU med endast en bytesspelare – men värre var det för hemmalaget som måste börja matchen med en spelare färre på plan.
Det stod 0–0 ännu i paus – sedan gjorde FCFJ ett avgörande ryck. Tre fullträffar på den andra halvlekens 25 första minuter och matchen var stängd. Målskyttar var Nora Niinikoski, Jessica Hanén och Sandra Wikman.
Segern lyfter FCFJ upp till en fjärdeplats i den jämna tabellen i grupp B.
Herrtvåan: FC Futura nollades för andra gången i följd på sin hemmaplan på NJS fällde Borgålaget på lördag. Än värre är att målskillnaden i dessa två förluster är fula 0–7. Goda råd är dyra för chefstränare Roberto Nuccios manskap som på grund av förlusten fastnar allt djupare i bottenskiktet av tabellen.
Följande match är mot tabellgrannen PPJ.

RUGBY

FM-serien: Old Town Shamrocks har lite sommarpaus och spelar sin följande match den 16 juli mot topplaget Warriors RC hemma i Hammars.