Grand öppnar dörrarna igen – men tidningshörnan är fortfarande stängd

Efter att ha varit stängt sedan mitten av mars öppnar Kulturhuset Grand igen, men i begränsad omfattning.

ÖPPNAR IGEN. När Kulturhuset Grand öppnar är det endast biljettförsäljningen och bokningen av lokaler som öppnas.

Grand och Luckan håller öppet som normalt under juni men tills vidare är det endast biljettförsäljningen som är öppen. Juli är Grand sommarstängt.

– Jag vet att vi har många trogna besökare som väntar på att få ta del av utställningarna och tidningsutbudet i Grand, men tyvärr lyckas det ännu inte, säger verksamhetsledare Anne Johansson Padilla.

Biljettluckan förses med plexiglas, och städningen i lokalerna intensifieras. Grand säljer biljetter till sina egna evenemang men är även återförsäljare av flera andra företags evenemangsbiljetter.

– Det finns biljetter till salu. Artister har kontaktat oss och sagt att biljetterna går bra åt för konserter i Helsingfors, bluesgitarristen Erja Lyytinen är en av dem. Hon planerar också konserter på Grand i Borgå, men tidpunkten är öppen.

Kulturhuset Grand i Borgå

Biljettluckan öppnar måndagen den 1 juni kl. 13-17.

Öppet övriga vardagar i juni kl. 10-17.

Sommarstängt i juli.

Aulan är stängd tills vidare.

Mer info på grand.fi.

Aulan kommer att avspärras, ingen konst hängs upp på väggarna tills vidare och det kommer inte finnas möjligheter att sitta och läsa tidningar.

– Däremot går det går bra att boka våra möteslokaler. Om man är grupper under 50 personer är det inga problem, och man kan boka kabinetten genom att komma in i Grand eller ringa.

SER FRAMÅT. Trots att mycket är osäkert börjar vi planera höstens verksamhet nu, säger Anne Johansson Padilla.

Även om mycket ännu är osäkert ännu börjar Anne Johansson Padilla och hennes medarbetare arbetet med att planera hösten på Grand.

– Vi följer givetvis med situationen hela tiden. Jag har redan fått en hel del bokningar men det är närmast i november och december, säger Anne Johansson Padilla.

Om begränsningarna för hur många som kan samlas i en lokal samtidigt gäller ännu i höst så räknar Johansson Padilla med att konserter för en mindre publik med högst 50 personer kan bli aktuella. Det är enkelt att stänga bänkrader för att få mer avstånd mellan människorna i publiken.

– Men det är klart att jag och konsertarrangörerna hoppas att begränsningarna är över snart så att vi kan ordna evenemang med fulla salar. Precis som folk ser fram emot att gå på restaurang väntar många på att få njuta av kulturevenemang.