Arbetet för Gamla stan premierades

Föreningen invånarna i Gamla stan och Runo-hotellet har fått ett erkännande för sitt arbete för den äldsta stadsdelen i Borgå. 

Från vänster Andreas Frankenhaeuser, Janica Johansson och Petri Tykkä från invånarföreningen, Salvus ordförande Kimmo Kajaste, i mitten, och Erkka Hirvonen och Arttu Hirvonen från hotell Runo.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
12.09.2022 15:43
– Utan människor skulle inte Gamla stan vara vad den är. Det behövs aktiva människor som förbundit sig att jobba långsiktigt för att bevara en kulturmiljö, säger landskapsrådet Kimmo Kajaste som är ordförande för Östra Nylands byggnadsvårdsstiftelse Salvus.
Stiftelsen Salvus grundades för 25 år sedan för att bevara de kulturhistoriskt och byggnadshistoriskt värdefulla landskapen i östra Nyland.  I måndags premierade stiftelsen två aktörer som bidrar till att Gamla stan i Borgå är den levande stadsdel den är i dag och där där den gamla byggnadskulturen är en viktig del.
Representanter för invånarföreningen i Gamla stan och för hotell Runo fick ta emot stiftelsens hedersutmärkelse. Utmärkelsen ges för arbete för den unika kulturmiljön.