Stort intresse för nystartad klubbkväll

Den första klubbkvällen Club Fakta på Akan var en succé.

FULLSATT. Trångt och gemytligt var det när den första Club Fakta ordnades i måndags.
08.11.2016 14:10 UPPDATERAD 08.11.2016 14:13
– Kvällen överträffade våra förväntningar med råge. Vi fick lyfta in många extra stolar och nästan trängas, säger Catharina von Schoultz, lärare på Borgå folkakademi.
Under den första klubbkvällen i måndags berättade Yles korrespondent Kerstin Kronvall om hur man i Ryssland ser på Finland och händelserna i världen. Natali Panchuk från Ukraina och nu bosatt i Sibbo gav en personlig syn på läget i Donetsk.
– Atmosfären var hjärtlig och bland dem som stannade kvar efter själva programmet fördes många intressanta diskussioner. Gärna kunde fler stanna kvar nästa gång.
Club Fakta är uppbyggt så att man kan komma direkt efter jobbet, äta en bit och samtidigt ta del av ett samtal med inbjudna gäster.
– Roligt att höra att många tyckte om konceptet med "tidig kväll" och att dagen ännu inte var slut fast man hade hunnit gå på Club Fakta. Nästa gång måste vi presentera den här idén med "mat och prat" lite bättre, att man gärna får komma lite tidigare och prata innan programmet börjar, säger journalist Jan-Erik Andelin, som intervjuade gästerna.
Nästa gång ska det också finnas lite tid för att ställa någon publikfråga.
Tom Kankkonen, Yles korrespondent i Turkiet, är gäst under nästa klubbkväll den 23 november klockan 17.30. Han berättar om Turkiet och hur den muslimska världen ser på det som händer i Europa just nu. Hur förhåller sig turkarna till exempel till flyktingkrisen och hur ser mannen på gatan på Turkiets avtal med EU om flyktingarna, är frågor som diskuteras då.

ANDRA LÄSER