Arto har trivts med att ställa upp för läsarna, men också för Lovisa

Lokaljournalistik, energifrågor, frivilliga brandkåren, intressebevakning, Arto Henriksson har i fyrtio år fått tiden att räcka till för en häpnadsväckande mängd olika uppdrag. I går vaknade han  till sin första dag som före detta chefredaktör.

Arto Henriksson är inte längre chefredaktör för Loviisan Sanomat. Det betyder inte att kan kommer att varva ner, åtminstone inte så mycket.
Stina Jäderholmstina.jaderholm@ostnyland.fi
02.08.2022 11:28
Efter 25 år som chefredaktör för Loviisan sanomat ska Arto Henriksson först koppla av i några månader men efter det är han igen i full gång.
– Jag har inga planer på att ännu bli pensionär. I stället ska jag engagera mig mer i Valkom FBK, jobba som freelance-journalist, och sköta streaminguppdrag för medier, för kommuner, församlingar och andra uppdragsgivare. Det finns gott om jobb.
– Jag har lovat nya chefredaktören Stefan Holmström att jag inte ska blanda mig i arbetet på tidningen, det sköter han och redaktionen. Men jag ställer upp som skribent när jag blir tillfrågad, och då är mitt specialintresse energifrågor och kärnkraft, som ju är mycket aktuella igen.

ANDRA LÄSER