Träningarna skall ge mervärde med storsatsande Simosas bakom rodret

OK Trian tar sina första steg på 2020-talet med en ny träningschef bakom rodret. Otto Simosas är tillbaka i sin hemmaförening och hoppas bidra till en högklassigare träningsvardag – samtidigt som han själv suktar efter nya landslagsuppdrag.

MÄSTERSKAPSTÄVLARE. Otto Simosas, här i EM 2018, är OK Trians träningschef.
10.01.2020 07:00 UPPDATERAD 10.01.2020 11:33
I början av december gick OK Trian ut med att de anlitat Otto Simosas som ny träningschef. Simosas är alltså tillbaka i sin före detta hemmaförening, men rollen är annorlunda för topporienteraren som före flytten till Tampereen Pyrintö i Trians färger gick hela vägen till EM och VM.
Det var i augusti-september då hjulen började rulla då Simosas tog emot ett tränaruppdrag för en liten grupp i idrottsakademin i Östra Nyland. Kort därpå dök träningschefsjobbet upp. OK Trian kontaktade Simosas och efter förhandlingar samt diskussioner om arbetsrollen nappade 27-åringen på jobbet.
– Jag har huvudansvar om OK Trians träningsschema på vecko- och årsnivå. Jag ser till att träningen sköts på rätt sätt. Jag är själv med på minst två träningar per vecka, berättar Simosas.