Kabaree Berlin på Konstfabriken i Borgå

Kabaree Berlin bjuder på tysk kabaréstämning från 1920-talets Weimar, med musik, prat och visuella element.

Föreställningen, som skrivits och regisserats av Reetta Ristimäki, visas på Konstfabriken den 27 april.

Musiken på föreställningen består av teater- och filmmusik av älskade tyska kompositörer, såsom Friedrich Holländer och Kurt Weill, samt av andra schlagers och kupletter från tidsåldern. För översättningarna svarar huvudsakligen Vesa Tapio Valo.

Konsertens solist är Reetta Ristimäki och för musiken står Marko Puro, Jukka Ojala och för första gången Lojo stadsorkester.

Den skälmska föreställningen lånar Bertolt Brechts tankar om teater och kärlek, utan att glömma dagsaktuella frågor. I föreställningen ingår bland annat Marlene Dietrichs kändaste hittar. Föreställningens stil liknar kabarén, som är typisk för tidsperioden och som kombinerar politisk satir, erotik och musik.

Reetta Ristimäki är en operasångerska och skådespelare som trivs med många olika stilarter och vars karriär som frilanskonstnär omfattar över 50 sceniska verk och över 20 år med konserter och föreställningar i Finland och utomlands. Marko Puro är musiker och kompositör med utbildning från Sibelius-Akademin. Också Jukka Ojala är musikmagister från Sibelius-Akademin och kan spela dragspel mångsidigt, med allt från klassisk till spelmannaliknande stil.

Kabaree Berlin

Konstfabriken, onsdag 27.4 kl. 19.

Reetta Ristimäki, sång

Marko Puro, musikalisk ledning/piano

Jukka Ojala, dragspel

Lojo stadsorkester

Biljetter: 25/20 euro via Konstfabrikens info och lippu.fi