Anette Karlsson forsätter i FSD:s ledning

Borgåbon Anette Karlsson fortsätter som Finlands svenska socialdemokrater FSD:s vice ordförande.

OMVALD. Anette Karlsson återvaldes till vice ordförande för Finlands svenska socialdemokrater.

Karlsson valdes enhälligt under FSD:s kongress som ordnades under veckoslutet i Vasa.

– Jag är glad över förtroendet jag fått. Det är en ära att vara vice ordförande i SDP:s äldsta distrikt. Vi har arbetsfulla år framför oss – flera val och förnyelsen av välfärdsstaten, berättar Karlsson i ett pressmeddelande.

Kongressombuden diskuterade Finlands och partiets framtid. De anser att socialdemokraterna i dessa tider måste lyckas svara på framtidens stora utmaningar på ett socialt rättvist sätt.

– Vi måste bygga världens bästa och jämlikaste skola. För första gången på hundra år har kunskapsnivån sjunkit i Finland. I största utslagningsfara är unga som inte får studieplats eller jobb efter grundskolan. Speciellt sårbara är pojkarna. Vi måste vända på utvecklingen och få kunskapsnivån att stiga, konstaterar Karlsson.

Viktor Kock (Pedärsöre) fortsätter som FSD:s ordförande. Till styrelsen valdes Mikael Gerkman (Kyrkslätt), Jacob Storbjörk (Jakobstad), Jonna Lindqvist (Vasa), Topi Lappalainen (Helsingfors),Kjell Grönqvist (Sibbo), Sirkka-Leena Holmberg (Raseborg), Karita Pihlström (Raseborg), Tomi Kontkanen (Åbo) och Lilian Strömberg (Esbo). Till suppleanter valdes Peter Sjökvist (Närpes),Erica Helin (Pargas) oc hTom Rehn (Raseborg).

Finlands svenska socialdemokrater FSD:s kongress ordnas nästa år i Borgå. Karlsson glädjer sig över möjligheten att presentera den vackra hemstaden och östra Nyland till kongressdeltagarna.

ANDRA LÄSER