Nu blir det vårkarneval på biblioteket

På grund av coronapandemin kunde biblioteket inte ha en invigningsfest för den nya barnavdelningen när den öppnade. Nu är det dags.

Frej Feodoroff och Ninnu Strandvall på barnbiblioteket förbereder inför vårkarnevalen.
Borgå huvudbibliotek fylls av karnevalsstämning och program för barn i olika åldrar den 21 maj klockan 10 och14. Både på barnbiblioteket och gården är det program.
—Det fina barnbiblioteket är värt en fest. Vi vill väldigt gärna erbjuda program för barn och familjer nu då det igen är möjligt, säger serviceförman Catharina Latvala i ett pressmeddelande från staden.
På estraden på barnavdelningen hålls pop up-sagostunder på finska och svenska klockan 10-12. Pysselverkstaden är öppen hela dagen. Barnen får dekorera barnavdelningen och gården.
Man kan låna böcker, filmer, musik och spel på biblioteket. Under karnevalsdagen kan man på bibliotekets gård prova på utomhusspel, till exempel mölkky, frisbee eller käpphästar.
På eftermiddagen klockan 12.30 till 14 tar Delado International med sig afrikanska rytmer och dans till Poesigården under en konsert där barnen själva får delta på flera olika språk. Duon, som kommer från Burkina Faso och Finland, presenterar också olika instrument.
Bokbussen står parkerad vid biblioteket hela dagen. Barnen kan samtidigt delta i en kattspaning där det lottas ut pris bland alla deltagare. I pop up-kiosken på barnbiblioteket bjuds festdeltagarna på popcorn och saft.
—Vi hoppas att alla barn i Borgå ska hitta biblioteket. Invigningen är ett bra tillfälle att komma och se sig omkring, säger Latvala.
Biblioteket har även sin vanliga service hela dagen.
Artikeln är författad av ÖN:s prao-elev Seif Abdi.
ANDRA LÄSER