Träffades i augusti – nu designar och inreder de hus i Texas

De är företagare i fastighets– och inredningsbranschen. I sitt färska samarbete börjar Ninni Ekbom och Maria Friström från toppen.

Ninni Ekbom (t v) och Maria Friström träffades i augusti, och det synkade genast. Nu har de ett inredningsprojekt på gång i USA.
Helen Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
27.03.2023 06:37 UPPDATERAD 28.03.2023 09:32
Om allt går som planerat kommer Borgåbon Ninni Ekbom och Maria Friström från Esbo om ett år kunna lägga till sina meritförteckningar att de ansvarat för designen av sex småhus i Texas, USA. Målgruppen i universitetsstaden Bryan, en stad ungefär lika stor som Åbo, är lagom penningstarka invånare som uppskattar design.
– Vi kallar vår inredningsstil för Texandi, som är en kombination av det ruffiga i Texas och den skandinaviska naturen, säger Maria Friström.
Friström har rört på sig mycket. Född i Åbo, uppvuxen i Stockholm, jobbat i Silcon Valley, bott i Austin i Texas, och flyttat tillbaka till Finland, för att nämna en del. I Texas fascineras hon av känslorna och färgerna som prärien, cowboys och läder skapar. Lägg till stämningar och färgskalan från vår egen skandinaviska natur, som havet och skogen, och förmågan att skapa myskänsla – det blir Texandi.

ANDRA LÄSER