Luciakandidat nummer 6 - Veronica Lindberg

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Veronica Lindberg har kandidatnummer 6.

Luciakandidat Veronica Lindberg.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:24 UPPDATERAD 23.11.2022 18:29

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Veronica Lindberg fyller 15 år i december, går i Kungsvägens skola och bor i Borgby i Sibbo. Hon har uppträtt som lucia i många sammanhang: hemma som riktigt liten och även på dagis och i skolan. Till familjen hör mamma, pappa, lillasyster och två storasystrar, tre katter och en hund. Hennes hobbyer är musik, innebandy och friidrott. Veronica beskriver sig som glad, positiv, aktiv och snäll mot alla.

Varför vill du bli lucia?

– Det har alltid varit en stor dröm för mig och det skulle kännas som en fin uppgift. I min familj har det varit en tradition att se lucia på luciadagen, det känns att då börjar julen.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Veronica Lindberg.

ANDRA LÄSER