Akillescyklisterna Juntunen och Kervinen till franska team

Antti-Jussi Juntunen och Leevi Kervinen kör härefter internationellt för tuffa franska amatörstall.

Leevi Kervinen.

Akillescyklisterna och finska mästarna Antti-Jussi Juntunen och Leevi Kervinen tar nästa steg på sina karriärer. Cyklisterna som i hemlandet representerar Akilles Green Team kör i fortsättningen internationellt för var sitt franskt stall.

Juntunen flyttar till L'Espoir Cycliste Saint-Étienne Loire från estniska Ampler Development Team medan Kervinen byter nederländska Willebrord Will Vooruit mot Amicale Cycliste Bisontine.

L'Espoir Cycliste Saint-Étienne Loire har hållit till på den franska amatörcyklingens högsta division sedan 2001. Finländaren Jaakko Hänninen har också kört för stallet, likaså världsstjärnan Alexandre Vinokourov.

Kervinens Amicale Cycliste Bisontinessa är ett färskt namn på den franska toppnivån dit teamet steg i år. Bisontine är känt för sitt utvecklingsprogram för unga cyklister.

Både Kervinen och Juntunen ansluter till sina nya team efter årsskiftet.

"Vårt mål hos Akilles Green Team är att skapa utmärkta förutsättningar för utveckling av talangfulla unga finländska cyklister. Det är en glädje för föreningen och mig personligen att se "AJ" och Leevi ta följande steg på sina karriärer. Jag litar på att det här inte är killarnas sista steg framåt", kommenterar Akilles cykelsektions ordförande och Green Teams lagledare Ari Långsjö i ett pressmeddelande.

ANDRA LÄSER