På tisdag kan grundfriska personer börja boka vaccinationstider

I Sibbo kan alla 60−64-åringar, det vill säga personer födda mellan 1957 och 1961, boka tid till coronavaccination från och med tisdag den 20 april.

I Sibbo kan även grundfriska personer nu få coronavaccin.
ÖN
19.04.2021 15:30
Sibbo kommun kan nu inleda vaccineringen av grundfriska personer i åldern 60−64 år eftersom över 90 procent av de äldre Sibboborna har fått sin första vaccinationsdos. Grundfriska personer i åldern 60−64 år får åtminstone tillsvidare Pfizer-Biontechs vaccin.

Boka på webben eller per telefon

Kommunen önskar att invånarna i första hand ska boka tid på nätet via adressen www.coronavaccinbokning.fi eftersom det är det snabbaste och enklaste sättet. De som inte har möjlighet att boka tid via webben, kan ringa hälsostationens nummer 09 2353 6001 måndag–fredag kl. 9–15.
– De första vaccinationstiderna räcker inte till för alla 60–64-åringar men nya tider öppnas under de närmaste veckorna. Vi rekommenderar att ni bokar tid via webbtjänsten. Telefonbokningen är främst avsedd för dem som inte kan använda webbtjänsten, säger social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko i ett pressmeddelande från kommunen.
Utöver de personer som hör till den ovanstående gruppen kan även alla andra personer som tidigare stått i tur att vaccineras i Sibbo fortfarande boka tid till vaccination.
Mera information på Sibbo kommuns webbsida.