"Borgå och Sibbo är intressanta områden för oss" – bolaget som köpte Siscos fastigheter för nästan 10 miljoner euro ser potential i regionen

Joo Kodit, som investerar i hyresbostäder, har tagit över en del av det konkursdrabbade Siscos bostäder i Borgå och Sibbo. Nu ska man börja renovera.

Bolaget investerar i hyresbostäder, också i östra Nyland. De köpte Siscos fastigheter både i Sibbo och Borgå.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
23.09.2022 11:12 UPPDATERAD 23.09.2022 12:39
De två största fastighetsaffärerna i östra Nyland i augusti är bägge kopplade till byggbolaget Sisco, mera specifikt Sisco Vuokra-Asunnot Oy. Affärerna gjordes vid exekutiv auktion efter Siscos konkurs, och de två köpen går på totalt drygt 9,6 miljoner euro, varav 3,5 miljoner är för affären i Sibbo och resten för Borgå.
Två olika bostadsaktiebolag listas som köpare, men bakom dem hittas varumärket Joo Kodit. Helheten kan framstå som en relativt komplicerad samling bolag, där moderbolaget Asuntoyhtymä, som har ungefär 60 anställda på olika håll i Finland, har sitt huvudkontor i Grankulla. Heta Kärki, kommersiell chef vid Joo Kodit, påpekar ändå att det inte är så komplicerat.
– Asuntoyhtymä är företagets namn, medan varumärket för konsumenter är Joo Kodit. Vår huvudägare är det svenska bolaget Fastighets Ab Balder, säger hon.

ANDRA LÄSER