Glädjebesked: Om fyra år springs Jukolakavlen i Borgå

Lagom till 70:e upplagan av Jukolakavlen i orientering som avgörs i Hollola i helgen kommer glädjebeskedet att tävlingarna arrangeras i Borgå 2022.

LÄTTADE OCH LYCKLIGA. OK Trians ordförande Jari Johansson och tävlingsledare Kalevi Ilonen är lyckliga över att Jukolakavlen arrangeras i Borgå 2022.
14.06.2018 13:23 UPPDATERAD 14.06.2018 13:55
Orienteringsklubben OK Trian kommer att arrangera Jukola- och Venlakavlen i Borgå 2022, världens största orienteringsbudkavle. Det är över 20 år sedan tävlingarna senast arrangerades i Östnyland, 1995 arrangerades Jukola och Venla i Sibbo.
OK Trians ordförande Jari Johansson säger att han är både lättad och lycklig över beskedet från Orienteringsförbundet.
– Utan stödet från Borgå stad och lokala markägare hade det inte varit möjligt att få arrangera tävlingarna.
Kalevi Ilonen från Lovisa har utsetts till tävlingsledare för Jukola och Venla i Borgå. Även Ilonen är en lycklig man i dag, han har gjort en stor del av arbetet för att ansöka om tävlingsrättigheterna.
– Nu har vi fyra arbetskrävande år framför oss, en kort tid när man tänker på de oerhörda arrangemang som en tävling i den här storleken kräver.
Som generalrepetition hoppas man att kunna arrangera Finnspring-tävlingarna, och även andra orienteringstävlingar i Borgå, i samma ypperliga terräng där Jukola och Venla löps om fyra år.
Året efter Borgå arrangeras Jukola och Venla i Kauhava, som kämpade med Borgå om tävlingarna år 2022.
Nu i helgen avgörs budkavlen i Lahti-Hollolla. Nästa år tävlar man i Kangasala, 2020 i Rovaniemi och 2021 i Virmo (Mynämäki).