Lurens kör med Kalle Katz

Startskottet har gått för sommarens produktion på Lurens sommarteater. Musikalen Sällskapsresan görs dels med gamla bekantingar, dels med nykomlingar såsom pianisten och kompositören Kalle Katz.

LURENSTRIO. Fr.v. regissör Oskar Silén, sånginstuderaren Mirella Pendolin-Katz och musikansvariga Kalle Katz är centrala krafter bakom musikalen Sällskapsresan som sätts upp på Lurens i sommar.
Kalle Katz är ett välbekant namn på musikscenen i östra Nyland och bortom. Det är inte första gången han komponerar musik för scenproduktioner; för drygt ett år sedan skapade han musiken till Loviisan Teatteris pjäs om Drummel-Petter. Debut blir det däremot på anrika Lurens sommarteater och för Katz betyder det att han arrangerar musiken i Sällskapresan så att den passar en finlandssvensk miljö. Han ansvarar också för inspelningen av låtarna speciellt för Lurens.
Kärt sällskap på musikfronten har Kalle Katz av sångerskan, kompositören och sångpedagogen Mirella Pendolin-Katz. Hon gjorde sin första sommar på Lurens i fjol och ansvarade för sånginstuderingen. Samma uppdrag har hon också i år, vilket även gäller för artisten och dansläraren Susanna Karvinen. I fjol dansade Mowgli och kreaturen i Djungelboken till hennes kreativa och energiska koreografi och också i år lär publiken få njuta av gatudansinspirerade koreografier.
Oskar Silén regisserar sin tredje Lurens-musikal och från arrangören Östra Nylands ungdomsförbunds sida räknar man med att sviten med musikalsuccéer – den som inleddes med Annie mästerskytten – ska få en fortsättning med Sällskapsresan.
Skådespelargänget spelar förstås en väldigt viktig roll, bokstavligen, i helheten och direkt efter nyår ordnas en första träff för alla som är intresserad av att delta i sommarens musikal på Lurens. Främst är man ute efter fullvuxna skådespelare, gärna med musikalisk och dansant talang, och känner man sig träffad är platsen Traditionscentrum Kuggom i Lovisa och tidpunkten söndagen den 8 januari klockan 12. Mera information om träffen hittas på www.lurens.fi.
För dem som föredrar vridläktaren framför scenen är det däremot väntans tider som gäller. Musikalen Sällskapsresan har nämligen premiär ett halvår bort, närmare bestämt fredagen den 30 juni klockan 19.

Lurensträff

Lurens sommarteater kallar till en första träff för skådespelare som är intresserad av att delta i sommarens musikal Sällskapsresan.
Främst är man ute efter vuxna skådespelare, gärna musikaliska och dansanta talanger.
Träffen ordnas söndagen den 8 januari klockan 12 på Traditionscentrum Kuggom i Lovisa.
För mer information se www.lurens.fi.