Vem får Nylandspriset i år?

Det går ännu att föreslå kandidater till Nylandspriset. Årets tema är "starka tillsammans".

22.03.2017 10:44 UPPDATERAD 22.03.2017 10:52
Priset ges till en person eller grupp som med sin innovativa verksamhet eller praxis har främjat samhörigheten och gemenskapen. Förslag tas emot fram till den 31 mars.
Nylands förbund, som delar ut priset, uppger att samhörigheten i sin bästa form är smidig samvaro som resulterar i något nytt. Nylands förbund vill lyfta fram nya och orädda sätt att göra saker tillsammans och finna fördomsfria förfaringssätt som man kan dela med sig av åt andra.
Nylandspriset kan ges till en privatperson eller till en grupp eller organisation bakom en bra idé eller en ny verksamhetsform. Tävlingsjuryn gallrar fram de främsta förslagen av vilka Nylands landskapsstyrelse utser en pristagare. Förutom ett hedersomnämnande får vinnaren även en penningbelöning på 2 000 euro som stöd för sin verksamhet.
Pristagaren offentliggörs under Nylandsveckan som firas med många olika evenemang mellan den 7 och 12 maj.
Utmärkelsen har delats ut sedan år 1982, och förra året gick priset till Lappträsk Kulturförening Laku. Föreningen har inrättat ett utrymme i Lappträsk som är avgiftsfritt och öppet för alla och där speciellt företagare har möjlighet att utföra distansarbete i en gemenskaplig och barnvänlig atmosfär. Lokalen kallas Hela byns arbetsrum.
Förslag kan lämnas in med den elektroniska blanketten som hittas via sajten www.uudenmaanliitto.fi/nylandspriset.

ANDRA LÄSER