Mot ligan – men inte ännu

Akilles handbollsherrar gjorde sin bästa säsong sedan FM-ligadagarna i början av 2010-talet då laget tog hem segern i division 1. Men något nytt FM-ligaäventyr blir det inte. Åtminstone inte ännu.

Sergey Shevchenkos Akilles vann division 1 säsongen 2021-22.
12.04.2022 09:00
Borgå Akilles herrlag har hållit till i handbollens division 1 sedan en sexårig ligasejour tog slut våren 2014. Säsongen 2021-22 skrivs ner i historieböckerna som Akilles bästa på den nästhögsta serienivån i Finland. Borgålaget vann den egentliga grundserien och säkrade häromveckan divisionstiteln tack vare sina säkra tag i den övre fortsättningsserien.
– Nog är det ju stort för hela föreningen. Det är alltid positivt att vinna division 1. Det är inte varje år som det händer. Säsongen var nästan perfekt. Det kan man säga, säger Akilles handbollssektions ordförande Johan Höysti.
Inför den betydelselösa sista matchen mot Grankulla IFK:s akademilag har Akilles ett saldo på 14 segrar, en oavgjord och bara tre förluster. Bäst i divisionen helt klart. Ett logiskt nästa steg skulle i vanliga fall vara att blicka mot FM-ligan. Det är ändå inte fallet.