Ordlös och fantasifull nutidscirkus för barn i Borgå

Lovisacirkusen Cirque des Puces’ besöker Borgå i mars med en cirkusföreställning för barn.

Juha-Matti Eskelinen och Amandine Doat uppträder med föreställningen Astra.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
27.03.2023 09:43
Den ordlösa föreställningen Astra är en fantasifull resa ute i rymden genom musik, dans och cirkus. Resan i rymden är full av överraskningar. På olika planeter finner vi märkliga varelser. Vad händer det i ett svart hål? Akrobatik, clowning och jonglering kombineras sömlöst med ljus- och ljuddesign och magisk musik.
Föreställningen Astra hade premiär hösten 2019, men vårturnén 2020 avbröts på grund av coronapandemin.
– Det är roligt att återvända till showen från tre år sedan, det känns bekant och nytt på samma gång, säger cirkusartisten Amandine Doat, i ett pressmeddelande.
Under Astra får man bland annat avnjuta fantasifull ljus- och ljuddesign.
Miniturnén genomförs i samarbete med Ko-kollektiv, Nukketeatteri Sampo och Borgå stad. Föreställningen gästar Borgå och Helsingfors, men inte i Lovisa eftersom den kräver en sal av typen black box och speciell teaterteknik.
– Kanske kommer det någon gång i framtiden att finnas en sal där det skulle vara möjligt att anordna sådana här föreställningar även i Lovisa, säger cirkusartisten Tomas Takolander.
Astra kan ses på Konstfabriken i Borgå tisdagen den 28 mars klockan 12 och onsdagen den 29 mars klockan 9 och klockan 10.30. Åldersrekommendationen är från 3 år uppåt.

ANDRA LÄSER