Ingen striptease i Borgå – här är succén på stadens julfest

Borgå stads stora julfest för personalen hade fått in extra förstärkning från Sibbo som fick många av deltagarna att dra på smilbanden.

Annica Lindströmannica.lindstrom@hbl.fi
30.11.2022 15:58 UPPDATERAD 30.11.2022 15:59
I fredags arrangerade Borgå stad en stor lillajulsfest för personalen. Ett av succéinslagen under firandet blev den famösa skylten med felskrivningen ”Porgå” i stället för Borgå, som nyligen sattes upp i Sibbo och som medierna rapporterat om.
Kvällen till ära hade skylten lysts upp med strålkastare.
– Den togs emot som en jätterolig sak och vi fick mycket synlighet på grund av den i sociala medier, säger Johanna Waltonen som jobbar som ledningsgruppens assistent vid Borgå stad.
Människor tyckte jättemycket om skylten och många tog selfies med den, säger Johanna Waltonen på Borgå stad.
Idén att ha med skylten kläcktes av stadens festkommitté.
– Vi tyckte det var en jätteskojig idé och en rolig överraskning för festfolket eftersom skylten varit aktuell i medierna.
De skrev ett mejl till Sibbo kommun som äger skylten och i vars kafferum den nu står. Idén fick genast grönt ljus direkt. Och någon hyra för skylten behövde man inte betala.
– Nej, vi har ett gott samarbete med Sibbo så vi fick låna den i några veckor, säger Waltonen och berättar att skylten redan returnerats.
Sammanlagt deltog 1250 av stadens anställda vid festen. Partyt kan bli den största julfesten på ett bra tag eftersom många av stadens anställda övergår till välfärdsområdet vid årsskiftet 2022–2023.
– Det här var vår sista möjlighet att festa tillsammans med räddningsverket och social- och hälsovården så vi ville höja samarbetskänslan.

ANDRA LÄSER