Hoppryttare tog mått på varandra

Ryttarföreningen Borgå Ryttare ordnade säsongens sista tävling i helgen. Ett fyrtiotal ekipage deltog och flera av dem klarade banorna felfritt.

MÅNGA SEGRARE. Erika Nuorimaa och Laura VIII,<b> </b>Lotta Räty och Ralli-Matti, Senni Ihalainen och Orchid's Sajella, Roosa Hämäläinen och Galina II, Terhi Tyni och Risukon Tohina, Rosa Nordström och Moondelight Montgomery samt Jaana Peltonen och Alexis klarade alla klassen med hinder på 70 centimeter felfritt och korades till segrare.
Jannika Lindén
14.12.2017 13:25
Den nya manegen i Kokon fick agera arena då föreningen Borgå Ryttare arrangerade tävlingar i banhoppning i söndags. Bland deltagarna fanns många ryttare från Östnyland.
Klasserna ända upp till en hinderhöjd på 90 centimeter avgjordes med bedömningen A.0.0 vilket betyder att alla som klarade banan felfritt placerar sig på första plats.
Klasserna med en hinderhöjs på 100 och 110 centimeter bedömdes enligt A.2.0, det vill säga så att ekipagens placering bestäms utifrån hur många felpoäng man har och efter det avgör tiden.
Resultaten som helhet finns på www.pr-br.sporttisaitti.com.

Satsar på hoppning

Borgå Ryttare är en ryttarförening som speciellt satsar på tävlingsritt. Föreningen grundades 2012 och ordförande är Anneli Pakkola. I dag har Borgå Ryttare omkring 50 medlemmar och en stor del av de aktiva inom föreningen tävlar själva i banhoppning.
– Under sommaren koncentrerar vi oss på vårt eget tävlande och därför är de tävlingar vi ordnar utanför den egentliga tävlingssäsongen, säger Paakkola.
Under året har Borgå Ryttare ordnat fyra halltävlingar i banhoppning, två på våren och två på hösten. De två första var i PR-stallets manege i Veckjärvi och de två senare i Borgå Ridstalls nya manege i Kokon.
– Deltagarantalet har varit lämpligt stort. Det verkar som om det finns efterfrågan för mindre tävlingar i lugn miljö med okomplicerade banor, säger Paakkola.
Under våren planerar Borgå Ryttare två hopptävlingar i manegen i Kokon.