Gratis handledning i datoranvändning för äldre

IT-föreningen Enter handleder äldre personer i att navigera rätt i många vardagliga tjänster på nätet.

Både i Borgå och i Sibbo erbjuder föreningen Enter gratis IT- handledning för seniorer.
17.03.2023 15:14
De äldres IT-förening Enter erbjuder gratis kamrathandledning för seniorer inom IT i Sibbo på Nickby bibliotek, och även i Borgå. Föreningens frivilliga önskar att fler seniorer kontaktar dem för handledning.
Många vardagliga tjänster, som är viktiga för seniorer, finns nuförtiden tillgängliga enbart på nätet. Men trots detta visar studier att motivationen att bekanta sig med nya apparater eller teknik sjunker i pensionsåldern.
Man kan komma till handledningen och fråga råd om hurdan mobil det lönar sig att köpa som första mobil, hur man börjar använda den, eller hur man lär sig att göra något nytt. Ibland säljs det tjänster som man inte behöver eller betalar för mycket för. Är fakturan rimlig? Och hur undviker man att falla för digitalt bedrägeri?
De frivilliga handledarna i Enter vill hänga med i utvecklingen och lära sig sig själva och andra att använda dagens kommunikationsmedel på sina egna villkor.
I Borgå huvudbibliotek hittar man Enters handledare tisdagar klockan 10–12 och i Vårberga bibliotek på onsdagar klockan 10–12. I Sibbo kan man boka träff med handledarna på Sibbo huvudbibliotek på telefonnummer 09 2353 6003.